Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Військовий капелан ПЦУ відслужив у Маріуполі пам’ятну панахиду за загиблими воїнами напередодні Дня захисників і захисниць України

    12 жовтня 2021 року, напередодні свята Покрови та Дня захисників і захисниць України, на цвинтарі, що неподалік Маріуполя, відбулася пам’ятна панахида за загиблими під час українсько-російської війни українськими воїнами.

    Богослужіння відбулось на Алеї Героїв Старокримського цвинтаря, де поховані полеглі військовослужбовці Збройних сил України, правоохоронці та добровольці. Відслужив панахиду військовий капелан Православної церкви України протоєрей Уар (Перетятько). Для вшанування пам’яті полеглих на цвинтарі пліч-о-пліч зібралися рідні загиблих та їхні побратими.

    Священник-капелан Уар (Перетятько) пригадав у своїй молитві кожного донеччанина, який загинув у війні за свободу та незалежність України.

    “Ці українські воїни, віддавши своє тілесне життя за свободу України, врятували свої душі, адже Господь казав, що немає кращої смерті, як душу покласти за друзів своїх. І сьогодні, як завжди під час панахид, відкриваються небеса і душі наших воїнів встають поряд з нами, живими… Пригадаймо їх всіх добрим словом та у наших молитвах…”, – цитує “Арміяinform” слова проповіді капелана.

    Найсвіжіше

    Популярне