Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Верховний Суд зобов’язав РПЦвУ звільнити приміщення дитсадка в Івано-Франківську

    Верховний Суд України остаточно постановив звільнити приміщення дитячого садочку, що займає і використовує Московський патріархат в Івано-Франківську.

    Про це на своїй сторінці у Facebook написав міський голова Руслан Марцінків.

    “Добрі новини перед Покровою! Верховний Суд України остаточно розставив всі крапки над «і»! Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви (МОСКОВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ) мусить звільнити приміщення на вулиці Чорновола, 6, та передати у постійне користування Департаменту освіти і науки”, – йдеться в дописі мера Івано-Франківська.

    За його словами, суди тягнулися роками, але тепер маємо остаточне рішення. Тож тепер там буде дитячий садок.

    У вересні минулого року господарський суд Івано-Франківської області зобов’язав єпархію РПЦвУ звільнити приміщення колишнього дитсадка.

    Приміщення дитсадка на вул. Чорновола в Івано-Франківську передали Спасо-Преображенській релігійній громаді РПЦвУ 28 років тому, відповідно до договору оренди. У 2018 році міська рада Івано-Франківська ухвалила рішення про припинення дії цього договору. Депутати аргументували свою позицію тим, що громада РПЦвУ звела собі храм на Довженка і може повернути будівлю колишнього дитсадка громаді міста, де ще один дошкільний заклад буде не зайвим.

    РПЦвУ спробувала оскаржити рішення міської ради в частині вилучення земельної ділянки по вул. Чорновола, 6 із схеми розташування культових споруд, але зазнала невдачі.

    У травні 2020 року священнослужителя цієї церкви оштрафували на 34 тисячі грн за порушення карантину. Однак згодом стало відомо, що він уник покарання.

    Найсвіжіше

    Популярне