Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Франківську суд зобов’язав московський патріархат звільнити будівлю колишнього дитсадка

    Згідно з ухвалою господарського суду області, Івано-Франківська єпархія РПЦ зобов’язана звільнити приміщення колишнього дитсадка, якими наразі користується.
    Про це пише Західний кур’єр з посиланням на Івано-Франківського міського голову Руслана Марцінкіа.
    «Маленка перемога великої боротьби…Сьогодні отримали позитивне рішення щодо повернення у власність міста приміщення на вулиці Чорновола, 6-б. Ухвала господарського суду області – Івано-Франківська єпархія РПЦ зобов’язана звільнити приміщення, якими наразі користується. Це приємна перемога вже доволі тривалої боротьби, яку ми виграли», – повідомив Марцінків.
    Він зазначив, що влада міста планує відкрити у цьому приміщенні дитячий садок, як було раніше.
    Укрінформ зазначає, що приміщення дитсадка на вул. Чорновола в Івано-Франківську передали Спасо-Преображенській релігійній громаді РПЦвУ 28 років тому, відповідно до договору оренди. У 2018 році міська рада Івано-Франківська ухвалила рішення про припинення дії цього договору. Депутати аргументували свою позицію тим, що громада РПЦвУ звела собі храм на Довженка і може повернути будівлю колишнього дитсадка громаді міста, де ще один дошкільний заклад буде не зайвим. Івано-Франківська єпархія УПЦ звернулась до суду. Також торік громада московського патріархату, аби вберегти приміщення в Івано-Франківську, направила відповідне звернення до Президента України Володимира Зеленського, народних депутатів та Уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової.
    Раніше священнослужителя цієї церкви оштрафували на 34 тисячі грн за порушення карантину. Однак згодом стало відомо, що він уник покарання.

    Найсвіжіше

    Популярне