Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Челябінську “роздягли” пам’ятник імператору, який мали відкривати Малофєєв та “імператорський спадкоємець” Романов

    В Росії триває низка скандальних ситуацій, пов’язаних з пам’ятником російському імператору Алєксандру ІІ у місті Челябінськ.

    Нагадаємо, ініціатором спорудження монументу виступила Російська православна церква, а спонсором – російський православний олігарх Константін Малофєєв. Урочисте відкриття пам’ятника було заплановане на 10 жовтня 2021 року. Очікувалось, що в урочистостях візьме участь товарищ Малофєєва, так званий спадкоємець російського імператорського дому Георгій Романов.

    Однак, незадовго до призначеного дня, путінський режим раптово заборонив проведення відкриття пам’ятника, аргументуючи своє рішення нестачею окремої дозвільної документації на встановлення монументу.

    Поряд з цим, існувала точка зору, що у Кремлі скасували захід, оскільки не могли примиритись з надмірною ініціативністю Георгія Романова, який після свого вінчання в Ісакіївському соборі з Ребеккою Беттаріні, почав виконувати окремі церемоніальні функції глави держави.

    З того часу пам’ятник стояв накритий рядном, а час його відкриття досі лишається не визначеним.

    Разом з тим, стало відомо, що в ніч з 11 на 12 жовтня, невідомі особи змогли вилізти на монумент, присвячений імператору Алєксандру ІІ, і зірвати з нього рядно.

    В РПЦ одразу поспішили заявити, що “нічна пригода” є провокацією, а парафія храму Алєксандра Нєвского, поблизу якого перебуває монумент, вже планують встановити навколо нього антивандальну огорожу, пише “Новый день”.

    Фактично ж, вся “протиправність” таких дій невідомих осіб полягає в тому, що вони здійснили “відкриття” пам’ятника, яке не змогли провести Романов та Малофєєв. Сам же монумент пошкоджено не було.

    Найсвіжіше

    Популярне