Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Символ Росії: В Саратові роками діяв храм РПЦ в 100 метрах біля катівні, де ґвалтували і вбивали людей

    Російський соціолог Ігор Ейдман з посиланням на засновника правозахисного проєкту Gulagu. net Владіміра Осечкіна розповів про храм РПЦ, який стояв всього лиш за сто метрів від катівні, де ґвалтували і вбивали людей. Він порівняв це із ситуацією в Росії, коли російська влада гвалтує країну Росію, а духовенство РПЦ відпускає їм гріхи.

    «Храм і катівня в ОТБ-1 розташовані в 100 метрах один від одного. Найстрашніше ТЛО N8 (зараз перейменовано в ТЛО N1 (К)) і православний “храм”, де для чогось ставили свічки і імітували ритуали в той самий час, коли поруч роками били, ґвалтували і вбивали…», — йдеться на сайті gulagu-net.ru.

    «Весь персонал ОТБ-1, всі місцеві медики-лікарі і місцевий “батюшка” знали про конвеєр тортур, про содомію і тортури, але мовчали», — підкреслює Ейдман.

    За його словами, сусідство церкви і катівні є цілком традиційним для Росії.

    «Олександрова слобода відома не тільки як центр опричнини, а й своїми прекрасними храмами. За часів Таємної канцелярії крики катованих теж, напевно, долинали до найближчих церков. При більшовиках місце храмів зайняли інститути нової комуністичної релігії, “червоні попи” (так часто називали партпрацівників), які відпускали гріхи плачів НКВД на партійних зборах», — нагадує Ігор Ейдман.

    «РПЦ не менш важливий елемент влади, ніж ФСБ, — ділиться автор допису. — Катів потрібно не тільки годувати, але займатись душпастирством, вони потребують якогось вищого виправдання своїх злочинів, відпущення скоєних гріхів. Інакше кат може занудьгувати, засумніватися в правоті своєї заплічної справи, а то і зрадити господарям. А жертв потрібно заспокоювати, релігійними дурницями, щоб не збунтувалися не дай Боже».

    «Катівня і храм в одному флаконі — символ путінської Росії. Уявляєте картину — в катівні кати згвалтували на камеру зека шваброю, а потім відв’язали його від ліжка, мовляв, тепер в храм підемо: “хіба ж ми все не росіяни тут, що не православні?”. Далі насильники і їх жертва, яка похитується з перекошеним від болю обличчям стоять на вечірній службі в табірній церкві, а товстий священник з добрим обличчям відпускає їм всім гріхи. Гвалтівники допомагають зеку причаститися, ніжно підтримують, щоб не впав. А потім жертву доводять до камери і знову прив’язують до ліжка — ну що, відпочили, пора і продовжити».

    «Так само і в “великій зоні”. Влада гвалтує країну (Росію, — ред.), а попи РПЦ відпускають їм гріхи, а жертв закликають терпіти і не нарікати на начальство. Потім кати і попи вручають один одному потішні ордена і йдуть з цього приводу “бухати”. А зґвалтовані морально, а то і фізично “простолюдини” відправляються орати на своїх мучителів», — підсумував російський соціолог Ігор Ейдман.

    4 жовтня засновник правозахисного проєкту Gulagu.net Владімір Осечкін заявив, що йому вдалося отримати і вивезти з Росії «секретний» відеоархів спецслужб РФ із записами жорстоких катувань засуджених, які утримуються в колоніях обласних управлінь ФСВП РФ — Саратовського, Володимирського і Іркутського. Мова йде про більш ніж сорок гігабайтів відео. На наступний день були опубліковані кілька відеозаписів, знятих в тюремній лікарні № 1 саратовського управління служби виконання покарань. Після цього центральний апарат ФСВП спямував туди своїх уповноважених з перевіркою.

    За інформацією ЗМІ, глава управління Федеральної служби виконання покарань по Саратовської області Олексій Федотов подав у відставку.

    Найсвіжіше

    Популярне