Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    На російському православному телеканалі “Спас” закликали поновити репресії. Поки що, лише у відношенні виконавців репу

    Представники російського православ’я, імовірно, не можуть уявити розвиток російської державності без доносів, репресій, тортур, тотальних заборон та боротьби з будь-яким інакомисленням.

    Принаймні до такої точки зору можна прийти, аналізуючи меседжі, які лунають з екрану телеканалу “Спас”, наближеного до Російської православної церкви.

    Мова йде про сюжет від 3 жовтня 2021 року, у якому народний артист Росії та новообраний парламентар Дмітрій Пєвцов ділиться власними думками про необхідність відродження в РФ практики репресій у відношенні певних категорій населення. На думку православного народного обранця, в першу чергу, під дію репресій мають потрапити виконавці реп-музики.

    “Що стосується реперів, є проєкти, які несуть бруд, пітьму, бісівщину. Це просто потрібно грубо: забороняти, закривати і карати. Якщо таку людинку посадити хоча б на рік, на два – він, коли повернеться, подумає, що він там буде виконувати. Це хороша практика, попрацює на благо родіни, руками, руками попиляє що-небудь”, – цитує “Правда.ru” слова Пєвцова.

    Пропустимо поза увагою невігластво Пєвцова, який, імовірно, не знає, що у більшості країн реп-культура досить тісно пов’язана саме з місцями позбавлення волі.

    Насправді, занепокоєння російського народу має викликати те, що заклики про відродження репресій дедалі частіше і відкритіше лунають з вуст не лише представників влади, а й, так званого, “православного люду”.

    Коли ж саме до парламенту РФ планується внести пропозицію про створення “комісії з інквізиції” і кого запропонують, як кандидатів на посаду її очільників, Дмітрій Пєвцов не повідомив.

    Куди з Росії поділось православ’я, яке сповідує прощення, любов та мир, наразі не відомо. Та вже можна припустити, що новообраний парламент, як і весь путінський режим, у тісній співпраці з РПЦ, готує для громадян РФ чималі обсяги неприємних сюрпризів, які будуть полягати у колосальній кількості різноманітних заборон і обмежень.

    Принагідно нагадаємо, Дмітрій Пєвцов – совєтський і російський актор театру і кіно, народний артист Російської Федерації. Занесений до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, фігурант бази “Миротворець”. Діяч публічно заявив, що є “абсолютно затятим путінцем” і цілком підтримує політику “путінського режиму” всередині Росії та на міжнародній арені. Незаконно перетнув державний кордон України, відвідуючи окупований Росією Крим.

    Найсвіжіше

    Популярне