Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Після оприлюднення відеоархіву з тортурами, протоєрей РПЦ назвав російську систему закладів позбавлення волі “доволі гуманною”

    В Російській православній церкві побутує досить спотворене уявлення про гуманність. Принаймні такий висновок можна зробити на підставі коментаря очільника відділу зі зносин церкви і суспільства Санкт-Петербурзької єпархії Російської православної церкви протоєрея Алєксандра Пєліна, який він зробив після того, як у мережі з’явився цілий відеоархів записів звірячих тортур та зґвалтувань у відношенні ув’язнених з боку працівників Федеральної системи виконання покарань (ФСВП).

    “Якщо порівнювати з совєтською, нинішня система ФСВП доволі гуманна. Три роки я відвідував різні колонії в Мордовії і щоразу бачив покращення умов життя і побуту ув’язнених”, – цитує “Credo press” слова клірика РПЦ.

    Примітно, що відеодокази наявності цілого конвеєру тортур, які викликали шок і резонанс у суспільстві, не схвилювали священнослужителя Моспатріархату. Навіть більше, у певній кількості випадків знущань, на його переконання, винними є самі жертви садистських зґвалтувань та тортур.

    “Завжди є ненормальні і хворі, які скаржаться на все і на всіх”, – заявив  сповнений любові та співчуття протоєрей Алєксандр Пєлін.

    Як можна припустити, слова священнослужителя вкотре нагадали всьому суспільству, що РПЦ до кінця буде захищати будь-які прояви свавілля диктаторського путінського режиму. При цьому, знущання, тортури та нелюдське поводження з різними категоріями людей в РПЦ будуть трактувати як “гуманність”, “кара Божа”, “адекватна відповідь” тощо.

    Чи залишається після цього хоч крихітна частка громадян РФ, які щиро переконані, що РПЦ сповідує любов, прощення та мир, наразі, не відомо.

    Найсвіжіше

    Популярне