П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Мешканці Нижнього Новгороду змусили РПЦ відмовитись від наміру збудувати новий храм на місці старого цвинтаря

    Добіг свого завершення скандал навколо будівництва храму на честь апостола Тимофія і великомучениці Тетяни Російської православної церкви на 250 вірян у місті Нижній Новгород, проти якого активно протестували мешканці житлового комплексу “Маяк”.

    Нагадаємо, на початку липня 2021 року у місті розгорівся скандал. Росіяни стали на захист скверу на місці старого цвинтаря, де Моспатріархат планував розпочати будіництво нової культової споруди. На бік містян стали правозахисники та активісти.

    При цьому, під час публічного голосування щодо вказаного питання, 88% опитаних проголосували проти будівництва вказаного вище об’єкту.

    І ось у жовтні 2021 року стало відомо, що РПЦ поступилась власними амбіціями під натиском громадськості. Про це повідомила місцева активістка Марія Попова, пише “Credo press” з посиланням на російські ЗМІ.

    Тепер, за її словами, чиновники і громада обговорюють плани благоустрою території, на яку зазіхала РПЦ. Очікується, що роботи розпочнуться у 2022 році: у сквері облаштують доріжки, проведуть освітлення, встановлять вхідну групу і огорожу. Окрім цього, на місці старого цвинтаря у сквері встановлять меморіальну стелу.

    Найсвіжіше

    Популярне