П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Нищівна поразка РПЦ: 88% учасників слухань проголосували проти будівництва храму у Нижньому Новгороді

    У російському Нижньому Новгороді підвели підсумки громадських слухань щодо імовірного будівництва храму Російської православної церкви на місці старого Печерського кладовища, проти якого активно протестували мешканці житлового комплексу “Маяк”.

    Нагадаємо, напочатку липня цього року у місті розгорівся скандал. Росіяни стали на захист скверу на місці старого цвинтаря, де РПЦ планує збудувати храм на честь апостола Тимофія і великомучениці Тетяни, який зможе вмістити 250 вірян. На бік містян стали правозахисники та активісти.

    Як повідомив 19 липня місцевий ресурс “nn.ru”, стали відомі результати громадських слухань, що були оприлюднені на сайті адміністрації Нижнього Новгороду.

    Участь у голосування взяли 194 людини, з яких 170 (88%) проголосували проти будівництва вказаного вище релігійного об’єкту.

    “Це впевнена перемога мешканців. Майже 90% учасників обговорень виступили проти будівництва. Хоча ми очікуємо, що влада буде лобіювати проєкт будівництва, їм доведеться зважати на думку більшості”, – розповіла місцева активістка Марія Попова.

    Тепер влада має узагальнити та вивчити необхідні документи прийняти остаточне рішення про долю скверу та проєкту будівництва. За оцінками фахівців, процедура може тривати декілька тижнів.

    Найсвіжіше

    Популярне