П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Одещині єрархи ПЦУ освятили капличку для потреб військовослужбовців-прикордонників

    4 жовтня, на відділі прикордонної служби «Кароліно-Бугаз» Одеського прикордонного загону відбулась знакова подія. В цей день на території військового містечка відбулося урочисте освячення новозбудованої каплиці. Чин освячення звершив єпископ Одеський і Балтський Афанасій у співслужінні митрополита Переяславо-Вишневського, Олександра (Драбинко) та запрошеного духовенства.

    Про це повідомляє Одеська єпархія ПЦУ в Фейсбуці.

    До спільної молитви з нагоди відкриття святині долучилися голова Кароліно-Бугазької ОТГ Андрій Афанасенко, керівництво прикордонного загону та військовослужбовці.

    «Щойно ми звершили освячення цього невеликого, але гарного храму, і тепер це місце ознаменоване як святе, до якого линитимуть з духовними потребами військовослужбовці цього відділу та члени їх сімей і зможуть у будь-який час причаститись молитвою, дякувати Всевишньому та звеличувати Його молитвами»,- сказав керуючий Одесько-Балтською єпархією владика Афанасій.

    З нагоди відкриття новозбудованої каплички митрополит Олександр подарував ікони Іллі Києво-Печерського преподобного Амфілохія Почаївського і мученика Воніфатія, та закликав усіх присутніх берегти святиню, звертатися до Бога не тільки в скрутні миті, а й у хвилини радості.

    Нагадаємо, в Одесі ПЦУ презентувала Пересопницьке Євангеліє військовим та курсантам військової академії. Також у храмі ПЦУ в Одесі провели панахиду за полеглими героями.

    Найсвіжіше

    Популярне