П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Ігуменя монастиря РПЦ в Білорусі побажала швидкої кари всім, хто співчуває застреленому КДБшниками білоруському ІТшнику

    Представники Російської православної церкви продовжують демонструвати злобу, нетерпимість та ненависть до всіх, хто не згоден примиритись з тиранією путінського та лукашенківського режимів.

    Зокрема, намісниця Гродненського Різдво-Богородицького жіночого монастиря Білоруського екзархату РПЦ ігумена Гавриїла (Глухова) потоком істинно-російсько-православної люті прокоментувала перестрілку 28 вересня у Мінську співробітників Комітету держбезпеки Білорусі з програмістом “EPAM Systems” Андрєєм Зельцером.

    Як відомо, фахівець ІТ-сфери вирішив чинити опір репресивній машині диктатора Лукашенка під час затримання його силовиками, в результаті чого був застрелений. Під час надзвичайної пригоди загинув і один офіцер КДБ.

    У тому, що програміста було безпідставно переслідувано і, зрештою, застрелено, православна ігуменя трагедії не бачить.

    Водночас, смерть кадебіста сколихнула її свідомість і спровокувала потік чистої злоби. Священнослужителька Білоруського екзархату РПЦ не стримувала злослів’я в бік усіх, хто співчував вбитому ІТшнику і насмілився назвати полеглого співробітника КДБ “карателем”.

    “Те, що нелюди відповідатимуть за законом, – це другорядне. Дійсно, як монахиня, хочу їм цього побажати, не для зла, а для їхньої користі. Адже понести покарання на землі з каяттям набагато більш спасительне і корисніше для вічної душі, аніж без покаяння, зі злими умислами постати перед Богом”, – прокоментувала вона виданню “Гродзенская прауда” факт затримання білоруськими силовиками щонайменше 200 осіб, які симпатизували у соцмережах вчинку програміста Зельцера.

    На додачу, ігуменя Московського патріархату Гавриїла (Глухова) так само завзято возвеличувала офіцерів КДБ та всіх силовиків, на які спирається чинний диктаторський режим Аляксандра Лукашенка.

    “Низький уклін і сердечна вдячність таким людям (співробітникам КДБ – ред.). Вони справжні патріоти. Тільки завдяки їм ми живемо під мирним небом, ходимо по мирній землі, не зруйнованій бомбами, як це сталось в Югославії, Сирії, Лівії, Іраку, на Донбасі, там, де силоміць насаджувалась так звана демократія, а насправді – диявольська, всеруйнуюча дерьмократія (стилістика ігумені збережена – ред.)”, – розповіла вона.

    Примітно, що про трагедію служителька Білоруського екзархату дізналась під час перебування в окупованому Росією Криму. Про це вона розповіла вже згаданому виданню “Гродзенская прауда”.

    За її словами, у Криму до неї підійшли казакі Хрестовоздвиженського храму Лівадійського палацу, щоб висловити співчуття з приводу загибелі співробітника КДБ. Монахиня зазначила, що у високодуховному окупованому Криму роумінг не працює, тому новини вона дізнавалась із запізненням.

    Вона процитувала казаків, які до неї звернулись: “Матушка, те, що трапилось у нашій возлюбленій Білорусі – це наша спільна біда. Ми були готові приїхати на допомогу білоруському народу в 2020 році, але у вас президент не просто “батька”, а справжній “атаман”, який разом з відданими офіцерами, готовий йти на смерть за родіну, змогли утримати державу від хаосу, громадянської війни”, – розповіли їй казакі.

    З одного боку, ігуменя полегшила роботу правоохоронним органам України добровільно визнавши факт незаконного порушення правил перетину державного кордону України. Та з іншого боку, справжні патріоти білоруського народу повинні пам’ятати, що в Росії існує чимала кількість казаків, адептів “русского міра” та інших фанатиків, які готові в ім’я “великої Росії” пролити кров всіх, хто прагне свободи і незалежності від Москви.

    Нагадаємо, з моменту початку масових протестів у Білорусі, намісниця Гродненського Різдво-Богоородицького жіночого монастиря Білоруського екзархату РПЦ ігумена Гавриїла (Глухова) постійно демонструвала власну підтримку звірств правоохоронців та силовиків, регулярно проголошуючи слова вдячності їм за “збереження правопорядку”. Поряд з цим, вона називала учасників мітингів “розлюченим стадом” та порівнювала протестувальників з адептами деструктивних культів.

    Найсвіжіше

    Популярне