Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Щеплений російською вакциною Sputnik V Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) скасував черговий візит через ризик захворіти

    Предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) продовжує бути чи не найбільш авторитетним рекламодавцем вакцини російського виробництва Sputnik V. Не зважаючи на пройдену процедуру вакцинації, очільник Російської Церкви скасовує один візит за іншим, не бажаючи порушувати режим самоізоляції.

    Вочевидь володіючи ексклюзивною інформацією про справжню ефективність російського препарату, що не доступна рядовим громадянам РФ та міжнародним організаціям охорони здоров’я, Моспатріарх цього разу скасував свою участь у заходах з нагоди дня пам’яті преподобного Сергія Радонезького у Свято-Троїцькій Сергієвій лаврі.

    “На жаль, у зв’язку з несприятливою епідемічною обстановкою не зможу поділяти з вами радість цьогорічного святкування. Але вважаючи важливим достойно відзначити 75-річний ювілей відновлення монашого життя в Лаврі, сподіваюсь, милістю Божою, особисто очолити святкові богослужіння і заходи, приурочені цій знаменній даті, влітку наступного року”, – йдеться в офіційному зверненні патріарха Кіріла (Гундяєва) на сайті Московської патріархії від 8 жовтня 2021 року.

    Той факт, що Моспатріарх скасував не сам захід, а свою участь у ньому, може свідчити лиш про те, що він, першочергово опікується власним здоров’ям, а не здоров’ям насельників та відвідувачів обителі, і не довіряє розпіареній російською пропагандою вакцині Sputnik V.

    Нагадаємо, починаючи з жовтня минулого року патріарх Кіріл (Гундяєв) дотримується режиму суворої самоізоляції. Російський першоєрарх практично весь час перебуває у обителі на честь Алєксандра Нєвского, відомої як об’єкт “Скит”, що перебуває під охороною ФСО РФ.

    Моспатріарх практично не відвідує публічні богослужіння та не здійснює візити до єпархій, не зважаючи на той факт, що 2 березня 2021 року Московська патріархія повідомила про успішну вакцинацію першоєрарха.

    Найсвіжіше

    Популярне