П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ взяв участь у зустрічі ВРЦіРО з британським лордом Ахмадом

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 6 жовтня взяв участь у зустрічі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з британським лордом Вімблдонським Ахмадом.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Проблематика захисту вірян і релігійних громад від переслідувань на тимчасово окупованих українських територіях Криму і Донбасу стала предметом розмови українських релігійних діячів із високопоставленим представником британського уряду.

    Спілкування відбувалося в приміщенні Посольства Великої Британії в Києві за участі посла Мелінди Сіммонс.

    Лорд Ахмад обіймає посади Державного міністра Південної Азії, ООН та Британської Співдружності та Спеціального представника прем’єр-міністра Великої Британії з питань запобігання сексуальному насильству у конфліктах. У 2018-2019 роках він працював Спеціальним представником прем’єр-міністра Великої Британії з питань свободи віросповідання чи переконань.

    Релігійні діячі представили лорду Ахмаду позитивні здобутки міжконфесійного діалогу та державно-церковної взаємодії, які стали можливими завдяки діяльності ВРЦіРО.

    Учасники зустрічі також обговорили зусилля українських Церков і релігійних організацій у сфері просвітництва, спрямованого на запобіганні домашньому насильству, та допомоги сім’ям, які переживають кризу у стосунках.

    Найсвіжіше

    Популярне