Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбулась презентація кінострічки, у якій зіграли ролі священики ПЦУ. Фільм знято з метою порятунку історичної садиби Щербініних

    30 вересня 2021 року в Харківському прес клубі відбулася презентація короткометражного документального фільму “Сковорода у Бабаях. Мрії”.

    У кінострічці знялися священнослужителі Православної церкви України: настоятель харківського храму на честь апостола і євангеліста Іоана Богослова протоєрей Віктор Маринчак, а також священик цього ж храму протоєрей Геннадій Рохманійко. Про це повідомляє Харківська і Богодухівська єпархія ПЦУ.

    З благословення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана (Бутинського) захід відвідав протоєрей Дмитро Шаповалов, який взяв участь в обговоренні фільму після його перегляду.

    Повідомляється, що захід організовано істориками, краєзнавцями та громадськими активістами-ентузіастами з метою порятунку історичної садиби Щербініних у Бабаях, що на Харківщині. Саме в цій будівлі, за переказами, видатний українських філософ, поет і письменник Григорій Сковорода написав свої “Байки Харківські”.

    Будівлі близько 300 років, вона перебуває в аварійному стані та потребує реставрації. Садиба – одна з небагатьох уцілілих пам’яток, які пов’язують із життям Сковороди.

    Найсвіжіше

    Популярне