П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Архієпископ ПЦУ Афанасій (Шкурупій) передав Полтавському художньому музею книгу власного авторства

    Керуючий Харківською і Ізюмською єпархією Православної церкви України архієпископ Афанасій (Шкурупій) відвідав 1 жовтня 2021 року Полтавський художній музей Віктора Бажана.

    Під час зустрічі з колективом музею та його засновником Віктором Бажаном, архієрей передав до фонду установи авторську книгу “Останній поріг”.

    Загальною темою твору є своєрідний епос українського села 70-80-их років минулого століття, протистояння національних традицій людяності супроти цинізму, нагадування про важливість усвідомлення своїх коренів, любові до рідної землі, заглиблення в моральні витоки народної душі, пише інтернет-видання “Полтавщина”.

    “Творчість Афанасія Шкурупія зачіпає потаємні струни душі, його пекуче слово проходить крізь саме серце, примушуючи читача хвилюватися, страждати, плакати, але й радіти разом із героями. Його проза – біль душі, який рятує від байдужості, моральної деградації, вона читається на одному подиху, залишаючи в серці глибокий слід. Саме з допомогою таких творів пізнається наша національна ідентичність”, – цитує видання слова мецената та засновника Полтавського художнього музею Віктора Бажана.

    Наприкінці зустрічі, архієпископ Афанасій (Шкурупій) та колектив музею обмінялись побажаннями здоров’я тілесного, міцності духовної, благодаті, довголіття та Господнього захисту від негараздів.

    Найсвіжіше

    Популярне