П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільник Новосибірської митрополії РПЦ проігнорував прохання журналістів оприлюднити інформацію про власні статки

    В Російській Федерації набирає обертів ситуація викликана резонансним відеозверненням священнослужителя Російської православної церкви Романа Стєпанова, у якому він запропонував верхівці Моспатріархату оприлюднити декларації про свої доходи і майно.

    Слова священника викликали різкий дискомфорт для більшості православного духовенства РФ, а тому офіційна РПЦ негайно покарала клірика за вільнодумство. Місцева єпархія Російської Церкви заборонила йому служити і позбавила його права носити облачення і хрест.

    Однак, резонанс підхопили і підтримали ЗМІ. Різні видання періодично надсилають архієреям та священникам, чий розкішний спосіб життя викликає, щонайменше, здивування, запити з проханням прокоментувати джерела походження своїх статків.

    Раніше “Духовний фронт” інформував, як один з найбільш авторитетних архієреїв РПЦ митрополит Тіхон (Шевкунов), відомий як духівник Владіміра Путіна, не вагаючись сміливо відзвітував про власні фінанси та майно.

    Він без зайвих емоцій розповів, що заробляє чималі гроші написанням книг, розповів про нерухомість, яка є у його володінні, та транспорт, яким користується.

    Та, як виявилось, решта митрополитів та єпископів Моспатріархії не готові до такої відвертої розмови з суспільством та ЗМІ і не прагнуть наслідувати приклад митрополита Тіхона (Шевкунова).

    Зокрема стало відомо, що видання “Прецедент” намагалось розпочати комунікацію з очільником Новосибірської митрополії РПЦ митрополитом Нікодимом (Чібісовим). 8 вересня 2021 року редакція надіслала архієрею листа з проханням прокоментувати заяву священника Романа Стєпанова, а також, розповісти про обсяги отриманих митрополією пожертв та цілі, на які ці гроші було витрачено.

    Наприкінці вересня 2021 року редакція отримала відповідь, надану прессекретарем Новосибірської митрополії РПЦ Лілією Ткаченко, яка повідомила журналістам, що митрополит не буде відповідати на поставлені запитання. Причину такої різкої відмови вона не повідомила.

    Найсвіжіше

    Популярне