Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Грецька Церква відправила допомогу Криту, який постраждав від землетрусу, – архієпископ Єронім

    Крит в черговий раз зазнав природної катастрофи. Нещодавно острів сколихнув землетрус, який зруйнував храми і будинки. Церква на всі ці виклики, крім молитов за братів, які страждають відповідає підтримкою або, точніше, братньою любов’ю. Відправляючи грошову допомогу і предмети першої необхідності, вона тим самим підтримує місцеві митрополії, які займаються питаннями відновлення після катастроф.

    Як Єпархіальний Синод Критської Церкви, так і Вселенський Патріархат, Елладська Церква і Олександрійський Патріархат, в своїх посланнях висловили підтримку місцевому населенню. Як зазначає Архієпископ Афін і всієї Еллади Єронім в Синодальному посланні до Архієпископа Критського Іринею: «Елладська Церква хоче на ділі підтримати братську Критську Церкву, щоб полегшити її страждання, тому відправляє їй гуманітарну допомогу для наших братів, які постраждали від землетрусу», – цитує orthodoxianewsagency.gr.

    «Мати-Церква молиться за потерпілий Великий острів Крит разом з вами і закликає Божу допомогу і підтримку постраждалим, благаючи Господа захистити пастирів і паству від подальших випробувань, даруючи вам щедру милість і дари Його», – вказує у своїй телеграмі зі словами підтримки, спрямованої архієпископу Критському, Вселенський патріарх Варфоломій І.

    Найсвіжіше

    Популярне