Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Взірець підлабузництва: Митрополит РПЦ назвав губернатора Белгородської області “посланцем благословенного небесним покровителем”

    27 вересня 2021 року відбулась інавгурація новообраного губернатора Белгородської області Російської Федерації Вячєслава Гладкова. На вказаному урочистому заході відзначився феєричною промовою представник Російської православної церкви митрополит Іоанн (Попов), який розгледів “промисел Божий” у перемозі Гладкова та у подіях, що передували його інавгурації.

    Спочатку архієрей відзначив, що сама інавгурація пройшла у свято Воздвиження Хреста Господнього. Потім він процитував слова російського гімну про “храниму Богом рідну страну” і згадав попереднього губернатора області Євгєнія Савченка, який склав повноваження 17 вересня минулого року.

    Якимось дивним чином єрарх пов’язав ці факти і назвав їх підтвердженням у “масштабі Святого Белогір’я формули гімна”.

    Таким чином, за його словами, Белогородчина “приймає посланця президента Росії”, а це, своєю чергою, є “вибір, благословенний святителем Іоасафом Белгородським”, цитує клірика “Credo press”.

    Та на цьому митрополит Іоанн (Попов) не спинився. Він пригадав ще одну ознаку “промислу Божого”.

    За його твердженням, не так давно відбулась його зустріч з тоді ще виконувачем обов’язків губернатора Гладковим. Того дня у хрест над будівлею митрополії влучила блискавка, але не завдала шкоди будівлі чи людям.

    “І лише сьогодні я розумію що це була вказівка, що на Хрестовоздвиження буде присяга губернатора”, – зауважив архієрей РПЦ.

    Наприкінці своєї промови, яка стала взірцем підлабузництва у виконанні представника РПЦ “перед ликом влади”, митрополит Іоанн (Попов) закликав всіх присутніх бачити у всьому “промисел Божий”.

    Найсвіжіше

    Популярне