Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх зустрінеться у Ватикані з папою Франциском та виступить на конференції з питань світової політики в ОАЕ

    Після офіційного запрошення Вселенський Патріархат оголосив, що Вселенський патріарх Варфоломій І візьме участь і виступить на 14-й конференції з питань світової політики (WPC), яка цього разу відбудеться 1-3 жовтня в Абу-Дабі, Об’єднані Арабські Емірати.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

    Нагадаємо, що Вселенський патріарх також брав участь у попередніх конференціях з питань світової політики у різних містах, організованих Французьким інститутом міжнародних відносин (Institut français des relations internationales – IFRI).

    Вселенського патріарха супроводжуватимуть старійшина митрополит Халкедонський Еммануїл, який також був запрошений на конференцію, та патріарший диякон Варнава Григоріадіс.

    Під час перебування в Абу-Дабі Вселенський патріарх Варфоломій також зустрінеться з вищими посадовими особами держав світу.

    Патріарх Варфоломій також здійснить подорож до Риму та у Ватикан. Там він зустрінеться з Папою Франциском та архієпископом Кентерберійським Джастіном Велбі, з яким він підписав та нещодавно випустив спільну заяву про природне середовище та інші поточні проблеми людства, а також візьме участь у інших офіційних заходах.

    Нагадаємо, раніше патріарх Варфоломій звернувся до учасників міжрелігійного форуму G20. Також він зустрівся з папою Римським Франциском у Будапешті.

    Найсвіжіше

    Популярне