Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Папа Римський, Вселенський патріарх і архієпископ Кентерберійський закликали боротись із глобальним потеплінням

    Глави Римо-католицької церкви, Константинопольської Православної Церкви і Англіканської спільноти виступили зі спільною заявою, закликавши світ до рішучих дій з порятунку від глобального потепління і боротьби з соціальною нерівністю. Вони також публічно висловилися про важливість екології напередодні Конференції ООН зі зміни клімату, відомої як COP26, передає Главком з посиланням на Bloomberg.

    «Ми стоїмо перед загрозою суворого правосуддя: втрата біорізноманіття, погіршення стану навколишнього середовища і зміна клімату – неминучі наслідки наших дій. Сьогодні ми вже платимо, але завтра може стати ще гірше», – заявили релігійні лідери.

    За словами духовних глав, наслідки глобального потепління найсильніше вдарять по найбіднішому населенню планети, яке найменше відповідальне за зміну клімату. Релігійні лідери закликали людей вносити індивідуальний внесок у поліпшення екології, а світових лідерів – очолити перехід до справедливої економіки і сталого розвитку.

    «Ми жадібно споживали більше ресурсів, ніж планета може винести. Настав критичний момент – від цього залежить майбутнє наших дітей і майбутнє нашого спільного дому», – сказали релігійні лідери.

    Зазначається, що Земля вже нагрілася на 1,1 градуса за Цельсієм у порівнянні з доіндустріальним часом, і до кінця століття кліматологи очікують підвищення температури приблизно на три градуси. Потепління призведе до почастішання екстремальних погодних явищ і зруйнує цілі екосистеми, необхідні для виживання мільйонів людей. Зміна клімату викликана викидами вуглецю в атмосферу, більша їх частина виробляється при спалюванні викопного палива. На зустрічі COP26, яка пройде в Глазго з 1 по 12 листопада, лідери країн-членів ООН обговорять заходи щодо уповільнення потепління на планеті.

    Найсвіжіше

    Популярне