Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Маємо докласти всіх зусиль, аби жорстокість не забирала людські життя, – митрополит Епіфаній про розстріли в Бабиному Яру

    Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній нагадав про страшну трагедію розстрілів у Бабиному Яру, попросивши докладати всіх зусиль, щоб жорстокість більше не забирала людські життя.

    «Господь Ісус Христос, прощаючись зі Своїми учнями, сказав: “Заповідь нову даю вам: щоб ви любили один одного; як Я полюбив вас, так і ви любіть один одного” (Ін. 13: 34). Що може бути більш далеким від найбільшої Його заповіді, заповіді любові, ніж свідоме винищення цілих народів, нівечення людських життів, яке, на жаль, так часто трапляється у людській історії?», – йдеться на сторінці митрополита Епіфанія у Фейсбук.

    Він додав, що однією з болісних сторінок Другої світової війни вісім десятиліть тому стали розстріли у Бабиному Яру, коли упродовж усього двох днів, 29-30 вересня 1941 року, було вбито майже 34 тисячі цивільних.

    За час нацистської окупації у цьому місці загинули понад 100 тисяч євреїв, ромів, українців. За свідченнями дослідників, наймолодшій жертві розстрілів у Бабиному Яру, було усього два дні!..

    «Пригадуючи сьогодні ті страшні події, вшановуючи пам’ять невинно убієнних 80 років тому, маємо докласти усіх зусиль, аби ніколи більше жорстокість та антилюдяність не набували таких масштабів, аби ніколи людська ненависть не нівечила людські життя. Маємо нести Божу любов та проповідувати Боже слово між людей, любити інших та чинити по любові. І тоді зла й жорстокості у світі стане менше», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне