Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Розкол в РПЦ: Моспатріархат ліквідовує жіночий монастир в Удмуртії

    Синод Російської православної церкви прийняв рішення про ліквідацію Покровського жіночого монастиря в селі Кам’яне Заділля в Балезинському районі Удмуртії. Відповідна ухвала зазначена в журналі №82 за підсумками засідання Синоду 23-24 вересня 2021 року.

    Відомо, що прохання про ліквідацію обителі було подане єпископом Глазовським і Ігринським Віктором (Сєргєєвим), а серед наведеної ним аргументації відзначається, що насельниці монастиря протягом багатьох років перебувають у розколі.

    У тому ж журналі №82 вказано, що намісниця Покровського жіночого монастиря Наталья (Спірідонова) звільняється із займаної посади.

    Як повідомляє “REGNUM”, Покровський жіночий монастир в селі Кам’яне Заділля було засновано у 1993 році. Тоді обитель перебувала у складі Іжевської єпархії РПЦ.

    На початку 2000-х років насельниці монастиря активно виступали проти перепису населення, розсилали листи із обвинуваченнями Моспатріарха Алєксія ІІ (Рідігера) у відступу від віри православної. Тоді ігумен обителі Владімір (Наумов) був виведений поза штат єпархії, але цього рішення він не визнав і забарикадувався у монастирі.

    Скандальний клірик продовжував проповідувати необхідність відмови від ідентифікаційних кодів, паспортів, ображав світську та духовну владу.

    В 2013 році до кліру монастиря було зараховано архімандрита Сілуана (Боярова), який став духівником обителі. Після цього настав коротки період, коли офіційна РПЦ та Покровський монастир перебували у молитовній єдності та примиренні.

    Однак, вже у 2016 році Сілуан (Бояров) припинив поминати патріарха Московського і з того часу розкол в РПЦ подолати не вдалось.

    Найсвіжіше

    Популярне