Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    «Силою Хреста ми перемагаємо зло», – предстоятель ПЦУ привітав вірян із святом Воздвиження Хреста Господнього

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній привітав вірян із святом Воздвиження Хреста Господнього, яке святкують 27 вересня.

    «Сердечно вітаю з великим святом Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього! Як і багато століть тому, ми вшановуємо, поклоняємося та урочисто підносимо (воздвигаємо) його у наших храмах. З вірою вдивляючись у нього, ми бачимо безмежну Божу любов до нас грішних, наше спасіння та перемогу над смертю», – йдеться у привітанні митрополита.

    Він додав, що сьогодні важко уявити життя православних християн без хреста. «Він не тільки найсвятіший і улюблений, але й незамінний християнський символ. З хрестом пов’язане й життя кожної людини, бо всі ми несемо кожен власний життєвий хрест. Це не лише труднощі чи випробування, але й наша праця на благо і добро, це розвиток і самовдосконалення. «Хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе, і візьме хрест свій, і за Мною йде» (Мк. 8: 34), – говорить Господь наш Ісус Христос, закликаючи обрати спосіб життя за власним покликанням та стійко долати всі труднощі, що виникають на дорозі земного життя».

    «У день свята Воздвиження Хреста Господнього піднесімо і ми його у своїх серцях на належну височінь, щоби він справді був для нас знаменом перемоги над кривдою й беззаконням, зневірою й сумом, неміччю й сумнівом. Силою Хреста ми переможемо зло, утвердимося в істинній вірі та надії на Господа», – підкреслив митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне