Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦ заради заробітку вимагав двічі відспівати небіжчика

    Доволі неприємна ситуації для родичів та близьких померлої мешканки російського міста Волгоград склалась після незвичної ініціативи священнослужителя Російської православної церкви. Місцевий активіст Антон Щєпєтнов поділився з журналістами інформацією про те, що клірик категорично вимагав здійснити обряд відспівування померлої двічі.

    “Сьогодні моя подруга ховала свою знайому. Скорботний обряд підходив до завершення, попрощались з покійною, закрили труну, і раптом підбігає місцевий батюшка: “покійну відспівали?”. Відповіли, що так, все зробили раніше. Батюшка зайшов з козирів – нічого не знаю, давайте 4,5 тисячі, я буду зараз відспівувати”, – цитує слова Щєпєтнова “Блокнот-Волгоград”.

    Активіст зауважив, що родичам вартувало чималих зусиль, щоб переконати представника духовенства РПЦ, ім’я якого не повідомляється, у безглуздості його вимог.

    Однак, сама ситуація змусила Антона Щєпєтнова звернутись до архіреїв РПЦ з проханням змінити ставлення до вірян та людей, які потребують допомоги священнослужителів.

    “Я до священника претензій не маю. Він працює в тих умовах, в які його поставили. Окреме питання єрархам РПЦ – ви, поставивши справу таким чином, сильно ризикуєте. Ризикуєте тим, що зі стовпа духовного начала нації, церква може перетворитись на держкорпорацію на кшталт “Роснєфті” чи “Газпрома”. І з цим потрібно щось робити. Змінити підхід, отці-владики. Або зніміть цінники. Залиште добровільні пожертви”, – закликав він.

    Нагадаємо, тема фінансів лишається серйозним подразником для сучасного Московського патріархату. Зокрема скандалом завершилась заява священника РПЦ Романа Стєпанова, який запропонував верхівці Моспатріархату оприлюднити декларації про свої доходи і майно. Після цього, місцева єпархія Російської Церкви заборонила йому служити і позбавила права носити рясу і хрест. Не пізніше грудня його справу має розглянути церковний суд РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне