П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Боксер Усик перед боєм з Джошуа сходив до храму Моспатріархату у Лондоні, а перемогу святкував у футболці “Русь православная”

    Боксер Олександр Усик напередодні чемпіонського бою з британцем Ентоні Джошуа відвідав у Лондоні Собор Успіння Божої Матері та Всіх Святих, що належить Російській православній церкві.

    Усик і команда
    Фото: Інстаграм / usyk17.promotions

    У паломництві Усика супроводжували кум Василь Ломаченко та члени його команди, пише “24спорт”.

    А одразу після оголошення перемоги над британським атлетом, Олександр Усик позував у футболці “Русь православная”, на що звернув увагу журналіст Євген Будерацький.

    “Багато хто каже, що добре, коли лунає наш гімн, майорить наш прапор і боксер його цілує. Певно ж, так. Кажуть навіть, що Усик змінився. Почав говорити українською на пресконференціях і т. д. Можливо, й змінився, не сперечатимусь. Але є речі, які лишаються незмінними. РПЦ з нього не виб’єш ніяк. Можете навіть підтримати морально “русского человека”. І придбати футболочку, в якій він святкував перемогу. Всього 1600 рублєй. “Сделано в России”, – написав Будерацький на власній сторінці у Фейсбук.

    У своєму дописі журналіст оприлюднив зображення, на якому зображено оголошення російського магазину “Боевая Русь” про продаж футболки “Русь православная”, подібну до тої, у яку одягнутий Усик.

    Зображення з допису Євгена Будерацького у Фейсбук

    Нагадаємо, боксер Олександр Усик став героєм пропагандистських фільмів Російської Федерації. На кінофестивалі РПЦвУ “Покров” було показано фільм про єдність України із Росією за участі Усика та Ломаченка.

    Після цього обидва боксери потрапили до списків Центру “Миротворець” із статусом “колаборанти і зрадники, й малороси”. Спортсмени неодноразово повторювали кремлівські тези про єдинонародність, відкидали факт російської агресії у відношенні України і заперечували незалежність українського православ’я.

    Найсвіжіше

    Популярне