Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ відвідав навчальний тренінг військових капеланів на тему духовної підтримки ВІЛ-інфікованих військовослужбовців

    23 вересня 2021 року у актовій залі Київської православної богословської академії Православної церкви України відбувся тренінг, проведений для військових капеланів ПЦУ на тему духовної підтримки ВІЛ-інфікованих військовослужбовців.

    Навчання було організовано Синодальним управлінням військового духовенства (СУВД) ПЦУ спільно з Міжнародною громадською організацією “Міжнародний інститут проблем ВІЛ/СНІДу та туберкульозу”, командуванням Медичних сил Збройних сил України та за підтримки програми PEPFAR.

    Неабияке значення вказаного заходу відзначив предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній, який особисто відвідав тренінг. Його Блаженство обговорив з учасниками зібрання питання духовної опіки військовослужбовцями, а також заходи протидії розповсюдженню ВІЛ/СНІДу.

    Як інформує пресслужба Київської митрополії ПЦУ, наприкінці навчань митрополит Епіфаній разом з лекторами та головою СУВД митрополитом Черкаським і Чигиринським Іоаном вручив військовим капеланам сертифікати про проходження тренінгу.

    Найсвіжіше

    Популярне