Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Австралійський: Я не ділю вірних між щепленими та нещепленими

    З важливим посланням звернувся єрарх Вселенського Патріархату архієпископ Австралійський Макарій (Грініезакіс) до єпископів, священнослужителів та чернечих громад архієпархії Австралії. У посланні він торкнувся питань, пов’язаних з пандемією коронавірусу та її наслідками.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

    Серед іншого, архієпископ зазначив, що вакцинація проти COVID-19 і всі щеплення — це, перш за все, питання медицини та науки, зазначивши, що Церква вислухала експертів і додала, що «ми закликаємо наш народ бути вакцинованим, нікого не змушуючи, поважаючи свободу кожної людини».

    Щодо можливості заборонити в’їзд невакцинованих вірних до місць поклоніння в Австралії, архієпископ Макарій наголосив, що «він особисто ніколи не погодиться із заходом, який поділяє віруючих між щепленими та нещепленими. Двері наших церков будуть відкриті для всіх. Я не погоджуюся, що будуть люди, які захочуть прийти до церкви, а ми їх не впустимо».

    Даючи зрозуміти, що важкі та значні питання мають бути вирішені шляхом розуміння, діалогу та презентуючи альтернативні пропозиції, архієпископ повідомив, що уже веде переговори з владою та деякими релігійними лідерами Австралії, а команда лікарів отримала завдання підготувати науковий та добре задокументований план з конкретними напрямками, щоб можна було дозволити вхід нещеплених вірян до храмів.

    Цей план буде поданий Австралійською Архієпархією до відповідних австралійських штатів разом із заявою щодо права кожної людини на можливість відвідувати церкву.

    Найсвіжіше

    Популярне