Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Харкові предстоятель ПЦУ звершив освячення престолу храму та пам’ятної дошки

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 21 вересня звершив у Харкові освячення центрального престолу храму на честь святого апостола і євангеліста Іоана Богослова та Божественну літургію у ньому. Також він освятив пам’ятну дошку убитим під час теракту в Харкові.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятелю ПЦУ співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак та численне духовенство.

    За богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії) та молитва за воїнів, що захищають Українську державу.

    Окрім того, наприкінці богослужіння відбулося відкриття ще однієї пам’ятної дошки, розміщеної на фасаді храму на честь жителів Харківської області, які загинули захищаючи Україну від російської агресії та в наслідок терористичного акту 22 лютого 2015 року.

    У відкритті меморіалу взяли участь тимчасово виконуючий обов’язки голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, радник голови Харківської обласної ради Євгеній Грицьков, інші представники влади, військовослужбовці та родичі загиблих.

    На завершення урочистості відправи митрополит Епіфаній відзначив єпископа Митрофана орденом святого рівноапостольного князя Володимира 1 ступеня. Церковні нагороди також отримали настоятель та благодійники і меценати храму.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній заявив, що інформаційні атаки на ПЦУ – це агонія. Також предстоятель ПЦУ на Харківщині освятив наріжний камінь на місці нового монастиря.

    Найсвіжіше

    Популярне