Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ на Харківщині освятив наріжний камінь на місці нового монастиря

    Предстоятель помісної Української Православної Церкви митрополит Епіфаній 20 вересня з архіпастирським візитом прибув на Харківщину. В смт Ков’яги Богодухівського району Харківської області Блаженнійший митрополит Епіфаній разом з очільником Харківської єпархії єпископом Харківським і Богодухівським Митрофаном звершив освячення наріжного каменя і заклав пам‘ятну капсулу у фундамент майбутнього храму Свято-Миколаївського чоловічого монастиря.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    В освяченні, богослужінні й молитві також брали участь митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, архієпископ Вишгородський Агапіт, намісник монастиря єромонах Феодосій (Ганзій), Валківський міський голова Валерій Скрипніченко, заступник голови Богодухівської районної державної адміністрації Юрій Кузуб, радник голови Харківської обласної ради Євгеній Грицьковий й інші представники місцевої влади й правоохоронних органів, меценати та віряни.

    Наприкінці відправи предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній звернувся до громади.

    «Ми християни молимося щодня, молимося і вдома й Господь чує наші прохання. Однак саме в храмі звершується Євхаристія, приноситься найвища жертва. Впродовж свого земного життя людина отримує в храмі духовні сили, духовно очищується, бореться зі спокусами і заручається Божою підтримкою. Адже дорога до спасіння вузька і терниста, але коли ми слідуємо за Господом, то здатні здолати усі перешкоди. Коли ми просимо про підтримку і допомогу Божу, то Господь веде нас, немов дітей за руку», – зокрема сказав митрополит Епіфаній.

    Предстоятель ПЦУ також звернув увагу на протидію російській агресії, яка продовжується проти нашої країни та необхідність єднання задля перемоги.

    «Тут, неподалік, досі триває неоголошена, але реальна війна, яка забирає наших братів і сестер, котрі захищають свій народ та свою землю. Щоби перемагати, потрібно єднатися і разом самовіддано боротися. Якщо ми будемо єдині й усі звертатимемося до Бога та будемо люблячими, добрими і відповідальними, то Господь бачачи ці чесноти буде сприяти і допомагати нам», – підсумував Митрополит Епіфаній.

    На завершення митрополит Епіфаній ще раз нагадав про необхідність дотримуватися необхідних заходів безпеки у зв’язку з пандемією небезпечної коронавірусної хвороби та відзначив меценатів і благодійників храму церковними відзнаками.

    Найсвіжіше

    Популярне