П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Щойно ми отримали Томос, я через місяць покинув Московський патріархат, – єпископ Никодим

    Єрарх Православної Церкви України єпископ Херсонський і Таврійський Никодим Кулигін розповів, що завжди мріяв про Українську Церкву і щойно вона отримала Томос про автокефалію він через місяць покинув Московський патріархат.

    «Про свою Українську Церкву мріяв завжди […] Я теж з великою надією очікував на Томос. А потім вже в період отримання Томосу молився Богу: “Господи, пошли нам Томос, і коли це станеться, дай можливість послужити в Помісній Українській Церкві, своїм служінням нести щось добре в ній і для неї”. І щойно ми отримали Томос, я через місяць перейшов до ПЦУ і почав служити в Херсонській єпархії», – розповів єпископ Никодим, передає Релігійна правда.

    Він додав, що спокійно спілкувався із представниками Київського патріархату.

    «Ми трохи більше чверті століття знайомі із владикою Даміаном у Херсоні, який був колись духівником єпархії в МП і служив в Свято-Духівському кафедральному соборі, коли я там був іподияконом і рукопокладався. Він у 1997 році також перейшов із Московського Патріархату (до УПЦ КП, – ред.)».

    Єпископ ПЦУ також розповів, що після приєднання до Української Церкви, де був висвячений на єпископа, він сам зробив сайт Херсонської єпархії ПЦУ у вигляді довідника, де є історія, і оцифрований ним требник. Він розробив емблему єпархії і графічно напрацював наші бланки і печатки.

    Найсвіжіше

    Популярне