П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Росії РПЦ навчала ув’язнених “радіти життю”, читаючи лекції про гріх самогубства

    Управління федеральної служби виконання покарань Російської Федерації по Хабаровському краю спільно з священнослужителями Російської православної церкви провело комплекс заходів з профілактики суїцидів серед осіб, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі.

    Вказана акція під промовистою назвою “Жизнь” складалась з курсу занять, проведених професійними психологами, а також, лекцій та відеовиступів священників Моспатріархату, які віщували “життєстверджувальну” інформацію про тяжкий гріх самогубства.

    Як інформує “Transsib.info”, з ув’язненими, у тому числі неповнолітніми, бесідували єрей Віталій Большаков, архімандрит Савва Маужко, єрей Владімір Кулагін, які розповідали про вкрай негативне ставлення церкви до самогубства, а також про те, що очікує на такого роду грішників після смерті.

    У повідомленні йдеться, що така праця по Хабаровському краю проводиться на регулярній основі.

    Але сталість тенденції, за якої РПЦ намагається вирішити будь-яку проблему суспільства культивуванням страху перед гріхом, фактично прирікає усі зусилля, спрямовані на зменшення кількості суїцидів у місцях позбавлення волі, на неминучий провал.

    Найсвіжіше

    Популярне