П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Львівщину з нагоди 400-ліття упокоєння Івана Вишенського приїде предстоятель ПЦУ та монахи з Афону

    11 вересня на Львівщину з душпастирським візитом завітає предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Також на Львівщину прибудуть єромонахи зі святої гори Афон, зокрема ченці із монастирів Пантократор та Ксенофонт. Візит присвячений 400-літтю з дня упокоєння апологета православ’я Івана Вишенського.

    У суботу о 9:00 у день свята Усікновення Глави Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана, 11 вересня, у місті Судова Вишня, звідки родом преподобний Іван Вишенський,  предстоятель ПЦУ очолить Божественну Літургію. Богослужіння відбудеться у співслужінні численного духовенства та єпископату української церкви в храмі на честь Святої Трійці.

    Цього дня також відбудеться хресний хід до пам’ятника преподобного Івана Вишенського де цей пам’ятник освятить духовенство на чолі з предстоятелем ПЦУ. Святий Іван Вишенський жив приблизно у 1550 — 1621 роках. Народився у селі Вишні, що зараз є містом під назвою Судова Вишня. Свій чернечий шлях преподобний Іван Вишенський він розпочав з Афону, де пробув близько 40 років. Він написав багато апологетичних творів на захист православ’я і разом із Іовом Княгиницьким є засновником Манявського монастиря. Преподобний Іван Вишенський є другом князя Костянтина Острозького.

    Після освячення пам’ятнику Івану Вишенському митрополит Епіфаній виголосить проповідь та нагородить орденами та грамотами жертводавців та благодійників, які потрудились на благо Церкви, а також дасть бліцінтерв’ю ЗМІ.

    У неділю, 12 вересня, митрополит Епіфаній відвідає Львів, де о 9:00 відбудеться Божественна Літургія у Свято-Вознесенському храмі, що на вул. Любінській, 83. Перед початком Богослужіння духовенство ПЦУ звершить освячення іконостасу.

    Потім із 16:30 до 17:30, пройдуть відвідини парафії Святого Володимира Великого на Сихові у м. Львові, проспект Червоної Калини, 89.

    13 вересня о 10:00 відбудеться Божественна Літургія в присілку Заглина Жовківського району. Присілок має цілюще джерело, де у 17 столітті чудесним чином з’явилась Божа Матір. Після закінчення богослужіння відбудеться закладення і освячення початку будівництва дерев’яного храму на честь Покладення Пояса Божої Матері.

    Візит предстоятеля ПЦУ на Львівщину завершиться 13 вересня ввечері.

    Найсвіжіше

    Популярне