П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Богослужіння відвідувало підозріло багато людей: У РПЦ розповіли, що давно слідкували за бунтівним екс-схиігуменом Сєргієм

    В російському Єкатеринбурзі відбувся допит свідків у кримінальній справі щодо позбавленого сану, відлученого від церкви колишнього схиігумена Російської православної церкви Сєргія Романова, якому пред’явлено обвинувачення за трьома статтями Кримінального Кодексу РФ: ст. 110.1 (схиляння до самогубства), ст. 148 (порушення права на свободу віросповідання), ст. 330 (самоуправство).

    Для дачі свідчень до суду було викликано щонайменше шестеро священнослужителів Єкатеринбурзької єпархії. Про особливості перебігу допиту та характер заданих питань клірики відкрито розповідати представникам ЗМІ відмовились.

    Водночас один з священників, на умовах анонімності, повідомив журналістам, що церковна влада давно звернула увагу на, тоді ще, схиігумена Сєргія Романова і стежила за його діями, висловами та богослужіннями.

    “Сєргія я знав, він начебто нормальною людиною був. Взагалі ми давно за ним приглядали. Я дивувався, що у нього так багато народу було. У нас в храмах простих менше людей було завжди”, – розповів співбесідник кореспондентам “Федерал пресс”.

    Чи могла боротьба за авторитет та повагу вірян керівництва єпархії та Сєргія Романова спричинити конфлікт, який зрештою призвів до відлучення останнього від церкви анонімний священнослужитель РПЦ не повідомив.

    Найсвіжіше

    Популярне