П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Кричуща образа: Білоруська державна газета зобразила католицьких священників з хрестами у вигляді свастики

    Правлячий режим самопроголошеного президента Білорусі Аляксандра Лукашенка здійснив безпрецедентну за своїм нахабством та лицемірством провокацію у відношенні Католицької Церкви. Газета “Мінская правда”, що належить Мінському обласному виконкому, оприлюднила статтю “Мутація віри: Хрести бувають різні”, ілюстрацією до якої послужила карикатура, на якій католицькі священники зображені з хрестами у вигляді нацистської свастики.

    Таку кричущу образу почуттів католиків прокоментував прессекретар Білоруської католицької церкви Юрій Санько, заяву якого цитує “Хартыя’97%”.

    “В той час, коли білоруський народ, стомлений вирішення суспільно-політичних питань, змучений боротьбою з пандемією коронавірусу, в контексті новоутвореного державного свята “народної єдиності”, редакція газети “Мінская правда” плює в обличчя декільком мільйонам католиків, які проживають у нашій країні, а якщо уважно придивитись на розміщену на першій шпальті карикатуру, де принижується хрест, то вважаю, що ображає всіх християн. Пропаганда нацистської символіки”, – написав він на власній сторінці у Фейсбук.

    Світлина від Yury Sanko.
    Зображення: Фейсбук / Юрій Санько

    “Сумно, але це наша дійсність! Не можу не нагадати, що кожної неділі ми молимось і за ворогів церкви!”, – додав ксьондз.

    Нагадаємо, раніше Аляксандр Лукашенко погрожував священникам Білоруської католицької церкви за спів у храмах молитовного гімну “Магутны Божа”. На переконання диктатора, пісню нібито виконували білоруси під час німецької окупації у період Другої світової війни, хоча вірш пісні було написано в 1943 році, а на музику слова були покладені вже після завершення війни – у 1947 році.

    Найсвіжіше

    Популярне