Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    У Києві демонтували пам’ятник дружби з Москвою: Шмат граніту стане експонатом музею тоталітарзму

    На столичних Теремках демонтовано пам’ятник, що було присвячено дружбі Києва з Москвою. Про це повідомила депутатка Київської міської ради Аліна Михайлова у Фейсбук.

    “Цього шматка граніту в Києві вже немає. І це наша з вами перемога. Зараз пам’ятник зберігається в Голосіївській РДА і повинен стати експонатом майбутнього музею тоталітаризму”, – написала Михайлова.

    Депутатка зауважила, що дружба не передбачає вбивства, брехні і захоплення чужого. Дружба Києва і Москви, на її переконання, якщо й існувала колись, закінчилась після окупації Севастополя, Донецька і Луганська.

    У майбутньому ж, переконана Аліна Михайлова, не є можливою до моменту, коли Росія не полишить останній сантиметр української землі та не відшкодує останню копійку завданих збитків.

    “Будь-яка споруда, що прославляє державу-окупанта та виспівує нашу з ним дружбу – це плювок в душу тисяч загиблих українців. Дружби немає. Все, забудьте”, – написала вона.

    “РБК-Україна” нагадує, пам’ятник на честь дружби Києва і Москви встановили в серпні 2001 року. Тоді Голосіївський район називався Московським. У 2015 році активісти розмалювали монумент у синьо-жовті кольори. У 2019 році жителі Києва подали петицію з вимогою прибрати пам’ятник, але вона не набрала необхідної кількості голосів.

    Найсвіжіше

    Популярне