П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В УГКЦ зраділи наданню Томосу Українській Церкві – митрополит Борис Ґудзяк

    В УГКЦ втішилися звістці про створення автокефальної Православної Церкви України та отриманню нею Томосу від Вселенського Патріарха.

    Про це заявив митрополит УГКЦ Борис Ґудзяк після онлайн-лекції з циклу «Духовні цінності людини» в НУ «Києво-Могилянська академія», відповідаючи на питання студентів, передає РІСУ.

    “Я – історик Церкви. Перепитії, поневіряння, переслідування Православної Церкви я роками вивчав. І, беручи до уваги правила гри в православному світі, автокефалія Української Православної Церкви давно мала відбутися”, – зазначив він.

    Єрарх зауважив, що такої ж думки щодо Томосу дотримується і Глава УГКЦ.

    “Я просто радію за своїх братів православних. Хто слідкував за цим, знає, що це була моя особиста постава. Це є постава Глави моєї Церкви Блаженнішого Святослава Шевчука. Ми раділи Томосу”, – підкреслив владика.

    Митрополит Борис розповів, як у грудні 2018 року на благодійному вечорі на підтримку УКУ Патріарх Святослав виголосив палку вітальну промову, коли довідався, що Українська Церква отримає Томос. Цій події тоді зраділи усі учасники заходу.

    Пригадав владика Борис також і свою нещодавню зустріч з Патріархом Варфоломієм у Києві.

    “Мені було дуже приємно минулого тижня зустрічатися з Царгородським Патріархом Варфоломієм. Це гарна, спокійна, розумна людина. Людина правдива. Не зашорена канонічно. Це людина, яка відчула біль української душі, яка зважила на жертви і вірність Православної Церкви України. І я думаю, він зробив дуже важливий крок. Я радію, що Блаженнніший Епіфаній у своєму молодому віці знаходить цю погідність духу, відкритість на Євангеліє і мудрість у цьому нелегкому випробуванні. Він одразу зазнав сильних ударів, але він не засмучується, не діє в агресивний спосіб.

    Хочу тільки побажати великого Божого благословення для недавно визнаної автокефальної Православної Церкви України”, – наголосив митрополит Борис Ґудзяк.

    Найсвіжіше

    Популярне