П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Ігри в імперію: В Петербурзі обвінчають спадкоємця Романових

    В Ісакіївському соборі Санкт-Петербургу відбудеться церемонія вінчання, так званого, спадкоємця російського імператорського дому Георгія Романова та громадянки Італії Ребекки Беттаріні.

    Прессекретар музею-пам’ятки “Ісакіївський собор” Ігорь Стахєєв повідомив, що урочиста подія запланована на 1 жовтня поточного року, пише “DP.RU” з посиланням на “ТАСС”.

    Відомо, що майбутня дружина “спадкоємця” Романових минулого року прийняла православ’я – її охрестили в Петропавлівському соборі і нарекли ім’ям Вікторія.

    Так званий, директор канцелярії російського імператорського дому Алєксандр Закатов наголошує, що вінчання стане першим повноцінним укладанням шлюбу так званого члена імператорського дому на території Росії, починаючи з 1917 року. Він запевнив, що церемонія буде оформлена у повній відповідності з нормами історичного російського династійного права.

    Відзначимо, Георгій Романов – спадкоємець роду Романових по материнській лінії, котра визнається російськими монархістами спадкоємцями російського імператорського дому. Він – єдиний син Марії Романової і принца Прусського Франці Вільгельма. Через прабабку англійську принцесу Вікторію Меліту, він є далеким родичем принца Уельського Чарльза, короля Швеції Карла XVI Густава та інших монарших персон Європи.

    “Претендент на російьский престол” є фігурантом “Миротворця”. Починаючи з 2014 року він неодноразово відвідував окупований Російською Федерацією Крим, порушуючи при цьому, державний кордон України. Підтримує агресивні дій РФ у відношенні України. Заявляв, що його не лякає можливість введення проти нього санкцій через відвідування тимчасово окупованих територій України.

    Найсвіжіше

    Популярне