П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Домашній арешт і електронний браслет: Суд продовжив запобіжний захід у відношенні кума Путіна Віктора Медведчука

    2 вересня 2021 року Печерський районний суд міста Києва розглянув питання продовження терміну запобіжного заходу у відношенні підозрюваного у державній зраді народного депутата України, кума Владіміра Путіна Віктора Медведчука.

    За підсумками засідання, служителі феміди ухвалили рішення підтримати клопотання прокуратури, відтак проросійський політик проведе під цілодобовим домашнім арештом ще два місяці – по 28 жовтня 2021 року включно.

    Лідер політичної партії “Опозиційної платформи – За життя” вкотре заявив, що не згодний з рішенням. На його думку, у такий спосіб чинна влада чинить розправу з опозицією, посилається на заяву Медведчука “Українська правда”.

    Нагадаємо, у травні цього року Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила про оголошення підозри у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим проросійським нардепам Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

    13 травня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Віктору Медведчуку у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 липня. Нардепу надягнули електронний браслет. У липні термін запобіжного заходу було подовжено ще на два місяці.

    20 травня Служба безпеки України отримала дозвіл на затримання Тараса Козака, якого було оголошено у розшук. Згідно з наявною інформацією, Козак міг перебувати в Росії або у Білорусі.

    У липні цього року Печерський районний суд міста Києва продовжив термін досудового розслідування у кримінальній справі за підозрою у державній зраді Медведчука та Козака ще на 6 місяців.

    Найсвіжіше

    Популярне