Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ ПЦУ Афанасій освятив наріжний камінь нового храму в місті Новомиргород

    28 серпня, у день свята Успіння Пресвятої Богородиці, архієпископ Харківський і Полтавський ПЦУ Афанасій (Шкурупій) звершив чин освячення наріжного каменю будівництва нового храму Православної Церкви України в м. Новомиргород на Кіровоградщині.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Архієпископу співслужили ігумен Антоній (Бондарець), протоєрей Степан Катькало, настоятель парафії Успіння Пресвятої Богородиці м. Новомиргород, а також священники Черкаської, Кіровоградської та Кропивницької єпархій ПЦУ.

    Після освячення та закладення наріжного каменю, архієпископ Афанасій звернувся до присутніх із повчальним словом, у якому наголосив на тому, що святих храм, будівництво якого розпочато, стане домом Божим, де кожен охочий матиме змогу піднести до Престолу Божого подяку Господу за ті благодатні дари, які Він подає в нашому житті, і за найголовніший дар – життя. Адже кожен із нас має можливість удосконалити свою душу, загартувати її для життя вічного.

    Архієпископ наголосив, що храм стане не просто окрасою міста, він стане твердинею православ’я і українського національного духу.

    За словами архієпископа Афанасія, новозбудований храм стане духовною опорою православних українців міста, орієнтиром і маяком у подоланні нелегкого шляху буремного життя, місцем, де українці отримуватимуть натхнення у вірі, в любові до Бога й Батьківщини – України, ставатимуть стійкими і мужніми захисниками рідної землі від ворога. Храм будується і стоїть на основі найміцнішого каменю – віруючої людини, тому Христос сказав апостолу Петру: «Ти камінь і на тобі збудую Церкву Мою», тобто на непохитній вірі кожного із нас.

    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне