Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Росіянин був змушений у суді відстоювати свої права на майно, яке він тимчасово дав у користування храму РПЦ

    З надмірним нахабством та зажерливістю представників Російської православної церкви зіштовхнувся мешканець міста Ростов-на-Дону. Громадянин РФ на ім’я Олег мусив у суді доводити факт перебування у його власності дороговартісного обладнання, яким він дозволяв користуватись духовенству та працівникам собору Алєксандра Нєвского.

    Відомо, що сім років тому ростовчанин познайомився з настоятелем вказаного храму, з яким одразу налагодив добрі стосунки. Коли священнослужитель запланував ремонт та будівництво на території собору, парафіянин вирішив допомогти громаді.

    За власний кошт вірянин придбав фрезерний станок, фугувальний станок та інше будівельне обладнання загальною вартістю 2,3 мільйона російських рублів. Оформивши розписку намісника храму, ростовчанин дозволив використовувати техніку, поки вона не знадобиться йому самому, інформує “Privet-Rostov”.

    Через шість років чоловік попросив храм повернути обладнання. Однак, новий настоятель храму відповів категоричною відмовою. Наївний парафіянин звернувся до суду і зміг довести належне йому право власності не обладнання.

    Парафія не забажала втрачати майно, законних підстав володіння яким у неї не було, і подала апеляцію. Та суд другої інстанції підтвердив законність рішення суду першої інстанції і ростовчанин зміг повернути своє майно.

    Найсвіжіше

    Популярне