Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Прапор супроводжує нас в найурочистіші моменти

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав українців із Днем Державного Прапора України, який сьогодні відзначається. Він зазначив, що синьо-жовте полотнище, вже багато віків супроводжує українців у державницькій боротьбі.

    «Князі, козаки та провідники Української Революції однаково шанували цей двоколірний стяг. І донині він супроводжує нас у найурочистіші моменти: з ним ми святкуємо наші найбільші державні свята, вболіваємо за українських спортсменів на Олімпіаді, а наші воїни на фронті бережуть та захищають його, подібно до святині. Символічно, що з десятків кольорів, які могли б стати нашою національною візитівкою, ми обрали своїми саме ці два: синій – колір небесної чистоти – та золотий – сяйво слави Божої, неначе прохаючи Всевишнього про Його Небесне заступництво», – написав митрополит Епіфаній у Фейсбуці.

    Він також нагадав про події 30-річної давності, коли українці вибороли Незалежність нашої держави.

    «З Божою підтримкою у 1991 році Українська держава відродилася через роки окупації, здобула незалежність, і над будинком парламенту замайорів наш синьо-жовтий стяг. Молімо Господа, аби Його благословення й надалі не покидало нашу державу, а ми мали змогу розбудовувати вільну Україну під рідними для нас кольорами Державного прапора. Слава Богу за все!», – підсумував предстоятель Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне