П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбулась офіційна зустріч двох предстоятелів: митрополита Епіфанія та патріарха Варфоломія

    Після подячної молитви (Доксології), 21 серпня у Митрополичому домі – резиденції предстоятеля ПЦУ відбулася офіційна зустріч Архієпископа Константинополя – Нового Риму і Вселенського патріарха Варфоломія та предстоятеля Православної Церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

    Спершу два предстоятелі поспілкувалися віч-на-віч, а згодом Його Всесвятість та усі члени делегації в Синодальній залі зустрілися з єрархами Православної Церкви України на чолі з блаженнійшим митрополитом Епіфанієм, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятель ПЦУ подякував Його Всесвятості за візит і постійну підтримку, яку Церква-Матір надає автокефальній помісній Українській Православній Церкві та нашому народу.

    Зі свого боку Вселенський патріарх Варфоломій зазначив, що народ України має повне право на автокефальну Церкву і Вселенський престол виконав свій обов’язок. При цьому надання автокефалії було цілковито справедливим рішенням.

    «Наразі наші молитви спрямовані на мир й консолідацію усіх православних в Україні та на поступ і подальше визнання Української Церкви», – сказав Патріарх Варфоломій.

    «Ми ще раз дякуємо за теплі слова і це не просто слова, адже ми справді відчуваємо Вашу любов, мудрість і піклування», – підсумував Митрополит Епіфаній.

    На пам‘ять про цю зустріч Вселенський патріарх подарував предстоятелю ПЦУ набір панагій, а Блаженнійший владика – створені з бурштину спеціально до візиту патріарха чотки та символічне зображення рідного острова Святійшого владики – Імвроса.

    Найсвіжіше

    Популярне