Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Варфоломій: Противникам автокефалії ПЦУ важко визнати реальність

    Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що противникам автокефалії ПЦУ важко визнати реальність і вони не розбираються в канонах Церкви. У Московському патріархаті не зацікавлені в канонічному порядку.

    «…для них важко визнати реальність, або ж вони відмовляються її визнавати. Вони також несвідущі в тому, що значить автокефалія, так само як в історії та канонічній практиці – її надання. Російська церква, якій вони прагнуть приналежати, отримала свій автокефальний та патріарший статус від Вселенського Патріархату. Чому ж тоді вони не хочуть погодитися з тим самим канонічним обґрунтуванням автокефалії у випадку Православної Церкви України, яке було дійсним для Православної Церкви Росії та інших православних церков, яким Вселенський Патріархат надав автокефалію та патріарший статус?», – сказав вселенський патріарх в інтерв’ю Укрінформу.

    Він пояснив, що неканонічним є ставити під сумнів втручання Вселенського патріархату.

    «Очевидно, що вони (Московський патріархат, – ред.) зовсім не зацікавлені в канонічному порядку, оскільки в нашому випадку вони, очевидно, надають перевагу іноземним інтересам, а не церковним критеріям», – підкреслив патріарх Варфоломій.

    Найсвіжіше

    Популярне