Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Співробітники поліції вилучають у мітингуючих “мирян” відверто провокаційні та образливі плакати

    Під Верховною Радою України триває політична акція, організована Російською православною церквою в Україні (УПЦ МП) та підконтрольною їй громадською організацією “Миряни”. Адепти “русского міра” протестують проти візиту до України Його Всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія І, який візьме участь в урочистих заходах з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

    Мітинг “Мирян” активно висвітлюють прокремлівські пропагандистські ресурси, зокрема “СПЖ”, телеграм-канал “Klymenko Time”, “Перший козацький” та інші.

    Велика кількість плакатів, які тримають в руках і демонструють мітингарі, носять відверто образливий характер і провокують релігійну ненависть.

    В межах чинного законодавства, українські правоохоронці оперативно вживають заходів і вилучають плакати, текст та зображення містять ознаки розпалювання релігійної ворожнечі. Водночас, проросійські пропагандисти в один голос заявляють, що їхні плакати, у тому числі вилучені, закликають владу України дотримуватись законодавства, припинити вигадані у Кремлі “гоніння на православ’я” тощо.

    Поглянемо з іншого ракурсу на “мирні” плакати “Мирян”.

    Одним з перших було вилучено плакат з написом (у перекладі на українську мову) “Андріївська церква – надбання православ’я, а не сатанізму”. Чоловіка, якому він належав, затримали співробітники Нацполіції.

    Фото з відкритих джерел

    Потім, за твердженнями редакції “СПЖ”, правоохоронці “неохоче” вилучали плакати “500 захоплених храмів на твоїй совісті”, “Варфоломій благословляє розбійників”.

    Фото з відкритих джерел

    Окрім цього, у натовпі можна помітити плакати із закликами оголосити Вселенському патріарху анафему.

    Фото з відкритих джерел
    Фото з відкритих джерел

    Чому прихильники РПЦвУ, які в один голос волають про розпалювання релігійної ворожнечі, дозволяють собі настільки провокаційні та образливі вислови, лозунги та плакати, які точно не здатні породити мир, – це питання лишається риторичним.

    Найсвіжіше

    Популярне