Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ та МНС не впорались: В Якутію хочуть відрядити шаманів для виклику дощу і вгамування лісових пожеж

    Влада Російської Федерації виявилась безсилою перед потужними лісовими пожежами в Якутії, дим від яких поширився над величезною територією Північної півкулі. Міністерство з надзвичайних ситуацій РФ, разом з усією хваленою протипожежною авіацією, та молитовна підтримка духовенства Російської православної церкви, вочевидь, бажаного результату не принесли.

    Саме тому агентство “Главпіар” було змушене піти на неординарні кроки. 20 серпня цього року стало відомо, що організація звернулась до Замоскворецького суду Москви з проханням зобов’язати МНС Росії відрядити до Якутії шаманів.

    Позивачі переконані, що саме шамани, шляхом виклику дощу, можуть сприяти стабілізації ситуації і прискорити гасіння масштабних лісових пожеж.

    Представники агентства “Главпіар” під час розмови з редакцією видання “Каспаров.ру” підкреслили, що в даній ситуації надія є лише на опади. Дим від лісових пожеж в Якутії поширився повітряним простором над величезною територією Росії і сягає навіть Казахстану, Арктики та Аляски.

    В той же час варто відзначити, що не зважаючи на катастрофічну ситуацію в Якутії Кремль значно більше турбується піар-кампаніями. Літаки-амфібії, які мають змогу гасити полум’я одночасним виливанням багатьох тон води, відряджені для гасіння лісових пожеж в Греції та Туреччині.

    Зрозуміти представників “Главпіару” не важко. За такого “мудрого” керівництва путінського режиму та враховуючи відверте молитовне безсилля духовенства РПЦ, росіянам від безвиході лишається сподіватись лише на шаманські ритуали.

    Найсвіжіше

    Популярне