Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Починається візит Вселенського патріарха в Україну: Хто його супроводжує

    Вселенський патріарх Варфоломій здійснює свій офіційний візит в Україну відсьогодні до 24 серпня, щоб відсвяткувати 30-ту річницю незалежності України, як суверенної держави, на запрошення президента України Володимира Зеленського та предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія.

    Про це повідомляє Othodox Times з посиланням на сайт Вселенської Патріархії.

    Вселенський патріарх Варфоломій відвідає Православну церкву України та її предстоятеля, митрополита Київського і всієї України Епіфанія, з яким він у неділю, 22 серпня, відслужить Божественну Літургію в історичному Софійському соборі в Києві.

    У повідомленні прес-служби Вселенського Патріархату також перелічили осіб, які супроводжують Його Всесвятість: старійшина митрополит Халкідонський Еммануїл, митрополит Адріанопольський Амфілохій, митрополити Філіппойський, Неаполіський та Тасоський Стефан.

    Також серед тих, хто супроводжує Вселенського патріарха, – Григорій, головний секретар Священного Синоду, протосинкел Яків і патріарший диякон Єронім Сотиреліс.

    Вселенського патріарха також супроводжують Ніколаос-Георгіос Папахрісту, директор Офісу з питань преси та комунікацій та секретарі Вселенського патріархату Панагіотіс Графіаделіс та Даміанос Бардакціс.

    Нагадуємо, що з нагоди 60-річчя священства Вселенського патріарха митрополит Епіфаній співслужив Божественну Літургію разом з Вселенським Патріархом Варфоломієм та Патріархом Олександрійським Феодором у церкві Святого Георгія в Імбросі.

    Найсвіжіше

    Популярне