Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Дорогий серцю гість: Митрополит Епіфаній зворушливо анонсував історичний візит Вселенського патріарха

    З великою радістю та приємним хвилюванням чекаю на справді історичну подію – візит Першого серед Предстоятелів Православ’я – Вселенського патріарха Варфоломія. Людини, першосвятительське служіння якої є ровесником нашої відновленої Незалежності і триває вже 30 років. Людини, яка відновила історичну справедливість і з рук якої майже три роки тому український народ отримав Томос, що утвердив омріяну духовну незалежність.

    Як почесно і водночас наскільки відповідально приймати такого дорогого серцю гостя! Хочеться показати все найкраще і найрідніше, подарувати найдобріші враження та найщиріші емоції, щоби передати хоч часточку тої братньої любові, пошани і вдячності, яку відчуває наша велика духовна родина.

    Це третій візит Його Всесвятості до України, як патріарха. Але він – перший, коли у нас вже є незалежна Церква, яка займає своє місце у Диптиху автокефальних Православних Церков.

    Важко переоцінити те, що Його Всесвятість зробив і продовжує робити для вирішення давнього церковного питання в Україні. Саме тому ми шануємо патріарха Варфоломія як великого благодійника українського народу, який підтримав і ствердив велике благо – право молитися в рідній Церкві рідною мовою і мати рівні права з іншими Помісними Православними Церквами світу.

    Дорогі брати і сестри! Вселенський патріарх приїздить в Україну, аби розділити з усіма нами радість святкування 30-ліття відновлення державної незалежності та у спільній молитві подякувати Богу за всі дари. Кожен може долучитися до богослужіння, яке відбудеться 22 серпня на території Святої Софії Київської – якщо не особисто, то через засоби телевізійної та онлайн трансляції. Єднаючись у спільній молитві, будемо єдиними вустами і єдиним серцем дякувати Богові за всі Його благодіяння щодо нас і проситимемо у Нього добра, злагоди і єдності між собою, а також справедливого миру й утвердження правди.

    Джерело: митрополит Київський і всієї України Епіфаній 

    Найсвіжіше

    Популярне