П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Богослужіння у вагоні: На Одещині шукають меценатів для добудови храму ПЦУ(ВІДЕО)

    Замість храму – залізничний вагон. У курортному містечку Чорноморськ, що на Одещині, парафіяни Православної церкви України шукають меценатів, щоби добудувати свій перший храм, повідомляє “5 канал”.

    Роботи почали ще шість років тому на кошти вірян, але пожертв бракує, щоб зробити справжню церкву. В місті їх майже два десятки, половина з яких – Московського патріархату. Капличка зі старого вагона – єдина в місті українська. Настоятелем Свято-Миколаївської парафії ПЦУ служить протоєрей Михайло Щерба.

    Поруч з вагончиком будують нову церкву. Звели споруду і баню, тепер необхідно виконати роботи всередині. Однак бракує коштів.

    “Зараз у нас йде штукатурка, всередині храму, потім треба робити опалення, помалювати, розписати, зовнішня штукатурка, паркан, ландшафтні роботи, це дуже багато”, – зауважив волонтер-будівельник, парафіянин Володимир Барбул.

    Будівництвом священнослужителі та парафіяни опікуються самостійно: хтось допомагає матеріалами й технікою, хтось – годує будівельників і віддає ледь не останнє.

    “Ми самі там з пенсії даємо кожний місяць хто скільки може і постійно гроші треба, а де їх брати? Ніхто не хоче нам допомогти”, – каже парафіянка Людмила Похольченко.

    Настоятель Свято-Миколаївського храму каже, що готові перейти з вагончика до храму відразу, як завершать штукатурні роботи і покладуть підлогу.

    “Якщо би були кошти, воно би швидко. От зараз треба порахували близько пів мільйона на штукатурку з матеріалами, зі всім, ще не рахували, але порахують на теплу підлогу, якщо б був хоч якийсь поштовх, ми б зробили, пройшов би місяць-два, і ми можемо заходити, а коли страждає фінансування, воно все відтягується”, – наголошує настоятель Свято-Михайлівського храму ПЦУ протоєрей Михайло Щерба.

    У 70-тисячному курортному містечку Чорноморськ це буде єдиний храм Православної Церкви України.

    “Якнайшвидше повинен бути і храм добудований, і територія навколо нього приведена до ладу, освітлена, облаштована дорога, це необхідні умови, до яких міська влада повинна долучитися”, – каже депутатка Чорноморської міської ради Тетяна Шишканова.

    І поки міські депутати шукають кошти, настоятель і парафіяни вдячні за кожну копійку на храм.

    “Щиро кланяюсь, усі, хто внесли цю лепту в цей храм, молитва про них, їхні родини, лунатиме, скільки буде стояти цей храм – від початку до кінця, і вони це відчують, це благо, цю радість, Божа благодать, яка виллється на їхні сім’ї”, – додав протоєрей Свято-Михайлівського храму ПЦУ Михайло Щерба.

    Найсвіжіше

    Популярне