Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Війна за нерухомість: Митрополит РПЦ натякнув на знесення будинку побуту для будівництва храму

    Єкатеринбурзька єпархія Російської православної церкви розширює власні статки і продовжує діяльність, в результаті якої нарощує потужності у сфері володіння нерухомістю.

    Про вказані наміри релігійної організації розповів митрополит Єкатеринбурзький і Верхотурський Євгєній (Кульберг).

    Владика пригадав, що в Єкатеринбурзі у 2006-2013 роках проходила реставрація храму “Великий Златоуст”. Для того, щоб відновити культову споруду, міській владі довелось перенести в інше місце пам’ятник російському революціонеру Івану Малишеву. При цьому, архієрей зазначив, що меморіал носив зневажливе народне прізвисько “вагітний революціонер”.

    “Більшовицький монумент тихо-мирно переїхав на берег Ісеті по тій же вулиці. Злачні місця, які розташовувались в окрузі, переїхали”, – прокоментував події тих років митрополит Євгєній (Кульберг), пише “Е1.ру”.

    Однак зараз, за словами єрея, митрополія взяла курс на розширення у цьому ж місці. Він нагадав, що навпроти храму “Великого Златоуста” – на місці, де зараз знаходиться будівля будинку побуту “Рубін”, до 1930 року стояв ще один храм – “Малий Златоуст”.

    У своїй заяві митрополит Євгєній (Кульберг) зневажливо висловився і про будівлю “Рубіну”: “Будинок побуту “Рубін”, який стоїть навпроти, – не велика пам’ятка архітектури. Можливо, Господь сподобить і коли-небуть повернеться на його (свое) місце храм “Малий Златоуст”.

    Як бачимо, архієрей РПЦ досить тонко натякнув на імовірний демонтаж будівлі “Рубіну” і окреслив плани Моспатріархату на будівництво нового храму.

    Нагадаємо, РПЦ дедалі активніше веде боротьбу за володіння об’єктами нерухомості. Зокрема, у Санкт-Петербурзі після того, як у власності Моспатріархату опинились кілька будівель Олександро-Невської лаври, представники духовенства висловили думку, що РПЦ має стати розпорядником всього Монастирського острову, на якому розташована лавра.

    А в Рязані триває боротьба місцевих мешканців з єпархією РПЦ, яка зазіхнула на будівлю місцевої школи №6. Схожа ситуація у Новосибірську, де містяни провели акцію протесту проти будівництва нового храму РПЦ на місці спортивного майданчику. Разом з дорослими у мітингу взяли участь діти.

    Найсвіжіше

    Популярне