П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На благо всіх людей: Папа Франциск закликає щепитися від COVID-19

    Папа Франциск закликав людей зробити щеплення від COVID−19, заявивши, що вакцини можуть покінчити з пандемією. Як пише Vaticannews, папа Римський приєднався до кампанії популяризації вакцинації за участі єпископів з Північної та Південної Америки, щоб закликати людей побороти коронавірус.

    «Завдяки Божій благодаті та праці багатьох людей, зараз у нас є вакцини, які захищають нас від COVID-19. Вони можуть допомогти завершити пандемію, лише якщо стануть доступними для всіх, а люди співпрацюватимуть одне з одним», – сказав папа у відеозверненні.

    «Отримання сертифікованої вакцини ㅡ це акт любові. І допомога більшості людей у цьому ㅡ акт любові. Любові до себе, до ваших сімей та друзів, любові до всіх людей. Отримати щеплення ㅡ це простий, але гарний спосіб піклування про інших, особливо найбільш вразливих. Я молюся, щоб кожен з нас міг зробити свій маленький жест любові. Маленькі жести для кращого майбутнього», ㅡ каже Франциск.

    Також у відео із закликом до вакцинації з’явились й інші кардинали та архієпископи з обох американських континентів.

    Сам Франциск зробив щеплення від ковіду у Ватикані ще у січні. Він також підтримав ідею відмови компаній-розробників вакцин від патентів на препарати.

    Медики ж застерігають, що нині у світі, зокрема й Україні, циркулюють агресивніші  штами вірусу. Вони швидко мутують саме серед невакцинованого населення.

    Найсвіжіше

    Популярне